Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از الجزیره، لبنان ماه‌هاست که با کمبود شدید سوخت روبرو شده و صف‌های طولانی در جایگاه‌های سوخت و درگیری‌های شدید بین افرادی که به سوخت نیاز دارند، به صحنه‌ای تکراری برای این روزها تبدیل شده است.

راه‌های لبنان بسته شد

اما روز دوشنبه، تنش سوختی در این کشور به خشونتی مرگبار کشیده شد و معترضان با اسلحه، چاقو و نارنجک‌دستی با یکدیگر درگیر شدند و سه نفر کشته بر جای گذاشتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دلیل این کمبود قاچاق، احتکار و ناتوانی دولت در تامین نقدینگی وارداتی است. این بحران زمانی تشدید شد که دولت با وجود بحران مالی عمیق‌تری که از سال ۲۰۱۹ به وجود آمده، یارانه‌های سوخت را کاهش داد.

معضلات تمام نشدنی لبنان یک سال پس از انفجار بندر بیروت

در پی بحران سال ۲۰۱۹، ارزش واحد پول لبنان به شدت سقوط کرد و در حال حاضر در بازار سیاه هر دلار آمریکا در ازای بیست هزار لیره لبنانی فروخته می‌شود. این در حالیست که نرخ رسمی آن ۱۵۰۰ لیر برای ۱ دلار تعیین شده است.

قیمت یک گالن سوخت در سال گذشته بیش از ۲۲۰ درصد افزایش یافته و همین امر باعث ایجاد وحشت و رونق بازار سیاه شده است. خشونت‌های روز گذشته اما شکلی بی‌سابقه داشت و نشان دهنده سرخوردگی فزاینده مردم این کشور است.

این حادثه خونبار بر سر یک قرارداد فروش سوخت و در پی اختلاف نظر رخ داده و با مسلحانه شدن درگیری، دو نفر کشده شدند. این درگیری که در شمال طرابلس اتفاق افتاده با پرتاب یک نارنجک دستی به اوج خود رسید. یکی از مجروحان نیز در بیمارستان جان سپرد؛ تیرانداز خود را تسلیم مقامات کرده است.

شرکت ملی برق لبنان نیز که به سوخت وارداتی وابسته است، برنامه‌های خاموشی را افزایش داده است به طوری که اکنون تنها حدود یک ساعت در روز برق وصل می‌شود.

اپراتورهای تولید کننده موتورهای برقی نیز به دلیل جیره بندی سوخت متوقف شده‌اند. بیمارستان‌ها هشدار داده‌اند که قادر به تأمین گازوئیل نیستند و بخش بهداشتی دچار مشکلاتی عدیده است.

کد خبر 619923 برچسب‌ها قطعی برق لبنان قاچاق سوخت سوخت - بنزین حوادث جهان

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: قطعی برق لبنان قاچاق سوخت سوخت بنزین حوادث جهان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۷۶۶۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پالایشگاه آبادان در بورس انرژی مقام اول را کسب کرد/ تولید ۵۰۰ هزار بشکه‌ای در سال ۱۴۰۲

حکیم قیم: در سال ۱۴۰۰ کل محصولات عرضه‌شده ما در بورس ۱۱ عدد بود، اما امروز بیش از ۲۴ محصول را در بورس عرضه می‌کنیم. در سال ۱۴۰۲ نیز مقام نخست در بورس کالا و انرژی را به خود اختصاص دادیم، درحالی‌که در سال ۱۴۰۰ جایگاهی در بازار بورس نداشتیم.

گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، حکیم قیم مدیرعامل شرکت پالایش نفت آبادان با حضور در نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی در نشست خبری گفت: پالایشگاه آبادان با ۳۷ هزار بشکه نفت در ۴۰۰ شروع به کار کرد. احداث فاز دوم این پالایشگاه از سال ۱۳۹۶ شروع شد و در سال ۱۴۰۰ به پیشرفت ۵۷ درصدی رسیده بود که تحویل دولت سیزدهم داده شد. این درصورتی است که طبق برنامه‌ریزی‌ها، احداث این فاز باید بعد از ۴۲ ماه به پایان می‌رسید.


وی افزود: با هدف جلوگیری از خام فروشی توانستیم ابن پروژه را در کمتر از ۱۴ ماه به پیشرفت ۹۰ درصدی برسانیم؛ در آبان‌ماه سال ۱۴۰۱، واحد ۲۱۰ هزار بشکه‌ای را در سرویس قرار دادیم و در نهایت در اسفند ۴۰۱ افتتاح کردیم.


قیم در ادامه درباره میزان تولید بنزین در این پالایشگاه اظهار کرد: بعد از پایان دوران کرونا میزان مصرف بنزین از ۷۶ به ۱۲۵ میلیون لیتر رسید در صورتی که مجموع تولید بنزین ما به ۱۰۵ میلیون لیتر هم نمی‌رسید. با استفاده از امکانات داخلی قبل از بهره‌برداری فاز دوم در سال ۱۴۰۱ بیشترین افزایش میزان تولید بنزین را داشته باشیم. در سال گذشته میزان تولید ما به ۴۵۰ هزار بشکه و در حال حاضر به ۵۰۰ هزار بشکه رسیده است.


وی افزود: با توجه به اینکه سال گذشته از سه میلیارد لیتر گازوئیل در نیروگاه‌ها استفاده شد، دو میلیارد لیتر آن توسط پالایشگاه آبادان تامین شد که در رفع ناترازی موثر بود.

مدیرعامل پالایشگاه نفت آبادان تصریح کرد: افزایش تنوع محصولات پالایشی و افزایش امکان تولید محصولات پالایشی از دیگر دستاورد‌های ما بود. در سال ۱۴۰۰ کل محصولات عرضه‌شده ما در بورس ۱۱ عدد بود، اما امروز بیش از ۲۴ محصول را در بورس عرضه می‌کنیم. در سال ۱۴۰۲ نیز مقام نخست در بورس کالا و انرژی را به خود اختصاص دادیم، درحالی‌که در سال ۱۴۰۰ جایگاهی در بازار بورس نداشتیم.

قیم گفت: در زمینه همکاری با شرکت‌های دانش‌بنیان نیز مقام نخست قرارداد‌های بار نخست را در شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی و مقام شایانی را نیز در وزارت نفت به دست آوردیم.


مدیرعامل شرکت پالایش نفت آبادان در پایان گفت: میزان تولید بنزین در سال ۱۴۰۰، ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ به ترتیب ۸.۸، ۱۱ و ۱۵ رسید که این افزایش تولید در نهایت باعث افزایش سود پالایشگاه شد. میزان سود این پالایشگاه در سال ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ به ترتیب به ۱۶، ۴۲۵ میلیون دلار و در سال گذشته به ۱۲ هزار میلیارد رسید.

دیگر خبرها

  • عرضه بیش از ۲۴ محصول متنوع پالایشگاه آبادان در بورس
  • پالایشگاه آبادان در بورس انرژی مقام اول را کسب کرد/ تولید ۵۰۰ هزار بشکه‌ای در سال ۱۴۰۲
  • کشته شدن ۳ مبارز گردان‌های قدس در جنوب لبنان
  • تولید ۱۵ میلیون لیتری بنزین در پالایشگاه آبادان
  • طرح ارتقای کیفی نفت کوره پالایشگاه آبادان در دستور کار
  • اوجی: افزایش ۴۶ درصدی استفاده از کارت سوخت شخصی در پمپ‌های بنزین
  • کشف ۲۷ میلیون لیتر بنزین قاچاق
  • بازگشت بنزین پتروشیمی به چرخه سوخت
  • کشف ۲۷ میلیون لیتر بنزین قاچاق و توقیف ۴۰۰۰ خودروی شوتی در یک سال
  • قیمت عجیب بنزین آنلاین!